Σύντομο βιογραφικό
Η κυρία Τσιλιώρη Πεπέ Ελένη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Αθήνα.
Είναι παθολόγος λόγου και ομιλίας απόφοιτη του πανεπιστημίου Defektoloski university. Έχει ειδίκευση στις γλωσσικές και επικοινωνιακές διαταραχές.
Είναι μέλος του πανελληνίου συλλόγου Λογοπεδικών, μέλος του CPLOL – LCSTL , μέλος του IALP διεθνής σύλλογος Λογοπεδικών και φωνιατρων και της ASHA.
Ασχολείται με τις γλωσσικές και επικοινωνιακές διαταραχές, τον αυτισμό και τις μαθησιακές δυσκολίες.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ανίχνευση προβλημάτων λόγου σε παιδιά προσχολικής ηλικίας στο ευρύ φάσμα των αναπτυξιακών διαταραχών και στις εξελικτικές διαταραχές.Έχει εκπαιδευτεί στην χρήση εναλλακτικών μεθόδων επικοινωνίας PECS, MAKATON καθώς και στις μεθόδους TEACCH, ABA ,PBSP , PYRAMID , TOUCH AND SAY , SPEED- UP AND WRITE FROM THE START, HANNEN, PORTGE και LINDCOMBE.
Έχει λάβει μέρος σε πολλά επιστημονικά συνέδρια εντος και εκτός Ελλάδος. Είναι παντρεμένη και μητέρα 2 παιδών (ένα αγόρι 10 ετών & ένα αγόρι 4 μηνών), ζει στο Ν. Ηράκλειο όπου και διατηρεί το Πρότυπο Διαγνωστικό & Θεραπευτικό Κέντρο ‘’ ΕΚΦΡΑΣΗ & ΛΟΓΟΣ’’. Συνεργάζεται με σχολεία , όπου και πραγματοποιεί ανιχνευτικούς προληπτικούς ελέγχους λόγου και ομιλίας με την διεπιστημονική της ομάδα , καθώς δίνει και ομιλίες για θέματα λόγου , μάθησης και συμπεριφοράς σε σχολεία και δημόσιους φορείς.
Συνεργάζεται με αναπτυξιολογους , παιδοψυχίατρους, παιδοδοντιατρους, παιδιατρους, και εκπαιδευτικούς. Έχει συνεργαστεί με την Κοινωνική Πρόνοια του Δήμου Ν. Ηρακλείου ως παθολόγος λόγου και ομιλίας σε επίπεδο εθελοντισμού σε παιδιά και σε ενήλικες. Εργάζεται ως παθολόγος λόγου και ομιλίας από το 2001 και από το 2003 είναι η επιστημονική υπεύθυνη του κέντρου ‘’ΕΚΦΡΑΣΗ & ΛΟΓΟΣ’’.