skip to Main Content

Διευθύντρια κέντρου / επιστημονική υπεύθυνη :

Ελένη Τσιλιώρη-Πεπέ,  [ Μ.Sc./SLP-CCC ]

Παθολόγος Λόγου & Ομιλίας, με μεταπτυχιακούς τίτλους στην Παθολογία του Λόγου και στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία, από το Defektoloski fakultet . Είναι μέλος του Πανελληνίου συλλόγου Λογοπεδικών και του αμερικανικού συλλόγου A.S.H.A., ενός από τους παλαιότερους, πιο καταξιωμένους συλλόγους Παθολόγων Λόγου & Ομιλίας .

Παιδοψυχίατρος

Σπυριδωνίδου Άννα, [ Παιδοψυχίατρος – Εξωτερικός Συνεργάτης]

Εργοθεραπεία

Κοντούκα Αγγελική, [ Εργοθεραπεύτρια, S.I. ]

Η κα. Αγγελική Κοντούκα γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στην Κηφισια. Είναι παντρεμένη και μητέρα 2 παιδιών.
Σπούδασε στο ΑΤΕΙ Αθηνών και απέκτησε πτυχίο με βασικό τίτλο σπουδών στην Εργοθεραπεία το 2009. Είναι κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος Εργοθεραπευτή από την Νομαρχία Αθηνών και είναι μέλος του συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών.
Από το 2011 συνεργάζεται με το Κέντρο Ειδικής Αγωγής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής Έκφραση και Λόγος, παρέχοντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες Εργοθεραπείας σε παιδιά.
Διδάσκει στα Δ.ΙΕΚ στο τμήμα των Βοηθών Εργοθεραπευτών απο το 2015.
Από το 2016 ασχολείται με την Υποστηρικτική Τεχνολογίας και είναι μέλος την Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Υποστηρικτικής Τεχνολογίας (Ε.Ε.Ε.Υ.Τ.)
Η κα. Αγγελική Κοντούκα είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης (S.I.).
Ακόμα, έχει ειδικευτεί στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση: Διαγνωστική, Θεραπευτική και Συμβουλευτική του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Χαλδαιοπούλου Νικολέττα, [ Εργοθεραπεύτρια, S.I. ]

Η Νικολεττα Χαλδαιοπούλου είναι εργοθεραπευτρια, Απόφοιτη του τμήματος εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Η πτυχιακή της είχε θέμα : ” τα προβλήματα γραφής που αντιμετωπίζει το παιδι στο δημοτικό και Εργοθεραπευτική παρέμβαση. Έχει ολοκληρώσει την πρακτική της στο 9 ειδικό δημοτικό σχολείο Αθηνών, στην ΕΛΕΠΑΠ ( Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και αποκαταστάσεως αναπήρων προσώπων) στο τμήμα της εργοθεραπείας και στην υποστηρικτική τεχνολογία, καθώς και στο Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας στο κομμάτι της αποκατάστασης ενηλίκων. Ως εργοθεραπευτρια έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα κυρίως με παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές ( διαταραχή αυτιστικού φάσματος, ΔΕΠ, ΔΕΠ-Υ, δυσπραγία, διαταραχές αισθητηριακής επεξεργασίας κ. α) . Ακόμα, έχει εργαστεί ως συνοδός παράλληλης στήριξης σε παιδικό σταθμό.

Κρίκου Γεωργία, [ Βοηθός Εργοθεραπεύτρια ]

Η Γεωργία Κρίκου γεννήθηκε στο Μαρούσι στις 24-03-99.Είναι απόφοιτη γενικού λυκείου και κάτοχος αγγλικού πτυχίου σε επίπεδο lower. Τον Ιούνιο του 2019 ολοκλήρωσε τις σπουδές της ως Βοηθός Εργοθεραπεύτρια και παράλληλα παρακολούθησε διάφορα σεμινάρια πάνω στο κομμάτι της εργοθεραπείας , όπως: (Διαταραχή αυτιστικού φάσματος και σίτιση),(Δυσκολίες τις αισθητηριακής επεξεργασίας στη ρύθμιση των παιδιών με αυτισμό) και (Το σχολείο της συμπερίληψης).Στη διάρκεια των σπουδών της επίσης έλαβε μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus+ όπου και πήρε την διαπίστευση (Europass).

Ειδική Διαπαιδαγώγηση

Κάκου Ειρήνη, [ Ειδική Παιδαγωγός, Μ.Sc.]

– Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικών και Ψυχολογίας (Ειδίκευση Ψυχολογία)
Σύγχρονες Προσεγγίσεις στην Επαγγελματική Συμβουλευτική (Εξειδίκευση)
Πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή – Μαθησιακές δυσκολίες
Εκπαίδευση Ψ.Π.Σ.Α (Κοινωνική ένταξη ψυχικά ασθενών )επόπτης Ψυχίατρος Γ.Πετρουλάκης
– Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Τμήμα Ειδικής Αγωγής
Ειδική Αγωγή-Μαθησιακές Δυσκολίες: «Εξειδίκευση σε σταθμισμένα ψυχομετρικά εργαλεία και τον σχεδιασμό παρεμβάσεων

Παιδοψυχολόγοι

Ντινοπούλου Βάνα, [ Κλινική & Κοινοτική Ψυχολόγος, Μ.Sc.]

Η Βάγια Ντινοπούλου είναι πτυχιούχος ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (Msc) στην Κλινική ψυχολογία στο University of East London. Έχει εκπαιδευτεί και εφαρμόσει το ABA. Έχει πιστοποίηση για τη χορήγηση του WISC III, εργαλείου για την αξιολόγηση νοημοσύνης παιδιών 6-16 χρονών. Έχει επίσης εκπαιδευτεί στη Συμβουλευτική παιδοψυχολογία. Παράλληλα εκπαιδεύεται στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, την οποία και εφαρμόζει σε συνεδρίες με παιδιά και εφήβους. Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό, στο ΨΝΑ, καθώς και σε κέντρα ειδικής αγωγής από το 2015 έως και σήμερα.

Λογοθεραπευτές

Ζούλης Φώτης, [ Λογοθεραπευτής ]

Σπούδασε στο τμήμα Λογοθεραπείας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πατρών όπου και αποφοίτησε. Εργάζεται σε ιδιωτικά θεραπευτικά κέντρα της Αττικής, ενώ έχει αποκτήσει εμπειρία σε αρθρωτικές-φωνολογικές διαταραχές και δυσπραξία . Εκπαιδεύτηκε στο σύστημα εναλλακτικής επικοινωνίας για παιδιά με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή
(ΔΑΔ). Το 2017/2019 προσέφερε για ένα χρόνο εθελοντική εργασία στο Ίδρυμα φιλοξενίας ατόμων ΑΜΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΓΑΠΗΣ στην Πάτρα. Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης παρακολουθεί πληθώρα εκπαιδευτικών και εποπτικών σεμιναρίων.

Γραμματεία

 

Παρδάλη Βικτώρια,  [North College-BA ABAC London-Νοσηλευτική]

Η Κα Παρδάλη Βικτώρια γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη και είναι μητέρα 2 κοριτσιών. Στην Θεσσαλονίκη ολκλήρωσε και τις σπουδές της, αρχικά στην Νοσηλευτική σχολή του Νοσοκομείου Παπανικολάου, όπου έκανε και την πρακτική της εξάσκηση και στην συνέχεια στο North College, όπου αφού ολοκλήρωσe με επιτυχία τον κύκλο σπουδών της, απέκτησε το πτυχίο, Business Administration of Computing Scientist. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε θέματα διοίκησης και οργάνωσης, καθώς και διαχείρησης οικονομικών. Η εμπειρία της ήδη καταγράφει περισσότερα από 17 έτη επαγγελματικής πορείας σε μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.