skip to Main Content

Διευθύντρια κέντρου / Επιστημονική Υπεύθυνη :

Ελένη Τσιλιώρη-Πεπέ,  [ Μ.Sc./SLP-CCC ]

Παθολόγος Λόγου & Ομιλίας, με μεταπτυχιακούς τίτλους στην Παθολογία του Λόγου και στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία, από το Defektoloski fakultet . Είναι μέλος του Πανελληνίου συλλόγου Λογοπεδικών και του αμερικανικού συλλόγου A.S.H.A., ενός από τους παλαιότερους, πιο καταξιωμένους συλλόγους Παθολόγων Λόγου & Ομιλίας .

Παιδοψυχίατρος

Σπυριδωνίδου Άννα, [ Παιδοψυχίατρος – Εξωτερικός Συνεργάτης]

Εργοθεραπεία

Κοντούκα Αγγελική, 

[ Εργοθεραπεύτρια, S.I. ]

Η κα. Αγγελική Κοντούκα γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στην Κηφισια. Είναι παντρεμένη και μητέρα 2 παιδιών.
Σπούδασε στο ΑΤΕΙ Αθηνών και απέκτησε πτυχίο με βασικό τίτλο σπουδών στην Εργοθεραπεία το 2009. Είναι κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος Εργοθεραπευτή από την Νομαρχία Αθηνών και είναι μέλος του συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών.
Από το 2011 συνεργάζεται με το Κέντρο Ειδικής Αγωγής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής Έκφραση και Λόγος, παρέχοντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες Εργοθεραπείας σε παιδιά.
Διδάσκει στα Δ.ΙΕΚ στο τμήμα των Βοηθών Εργοθεραπευτών απο το 2015.
Από το 2016 ασχολείται με την Υποστηρικτική Τεχνολογίας και είναι μέλος την Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Υποστηρικτικής Τεχνολογίας (Ε.Ε.Ε.Υ.Τ.)
Η κα. Αγγελική Κοντούκα είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης (S.I.).
Ακόμα, έχει ειδικευτεί στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση: Διαγνωστική, Θεραπευτική και Συμβουλευτική του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κρίκου Γεωργία,

[ Βοηθός Εργοθεραπεύτρια ]

Η Γεωργία Κρίκου γεννήθηκε στο Μαρούσι στις 24-03-99.Είναι απόφοιτη γενικού λυκείου και κάτοχος αγγλικού πτυχίου σε επίπεδο lower. Τον Ιούνιο του 2019 ολοκλήρωσε τις σπουδές της ως Βοηθός Εργοθεραπεύτρια και παράλληλα παρακολούθησε διάφορα σεμινάρια πάνω στο κομμάτι της εργοθεραπείας , όπως: (Διαταραχή αυτιστικού φάσματος και σίτιση),(Δυσκολίες τις αισθητηριακής επεξεργασίας στη ρύθμιση των παιδιών με αυτισμό) και (Το σχολείο της συμπερίληψης).Στη διάρκεια των σπουδών της επίσης έλαβε μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus+ όπου και πήρε την διαπίστευση (Europass).

Ειδική Διαπαιδαγώγηση

Κάκου Ειρήνη, [ Ειδική Παιδαγωγός, Μ.Sc.]

– Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικών και Ψυχολογίας (Ειδίκευση Ψυχολογία)
Σύγχρονες Προσεγγίσεις στην Επαγγελματική Συμβουλευτική (Εξειδίκευση)
Πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή – Μαθησιακές δυσκολίες
Εκπαίδευση Ψ.Π.Σ.Α (Κοινωνική ένταξη ψυχικά ασθενών )επόπτης Ψυχίατρος Γ.Πετρουλάκης
– Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Τμήμα Ειδικής Αγωγής
Ειδική Αγωγή-Μαθησιακές Δυσκολίες: «Εξειδίκευση σε σταθμισμένα ψυχομετρικά εργαλεία και τον σχεδιασμό παρεμβάσεων

Παιδοψυχολογία

Ντινοπούλου Βάνα, [ Κλινική & Κοινοτική Ψυχολόγος, Μ.Sc.]

Η Βάγια Ντινοπούλου είναι πτυχιούχος ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (Msc) στην Κλινική ψυχολογία στο University of East London. Έχει εκπαιδευτεί και εφαρμόσει το ABA. Έχει πιστοποίηση για τη χορήγηση του WISC III, εργαλείου για την αξιολόγηση νοημοσύνης παιδιών 6-16 χρονών. Έχει επίσης εκπαιδευτεί στη Συμβουλευτική παιδοψυχολογία. Παράλληλα εκπαιδεύεται στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, την οποία και εφαρμόζει σε συνεδρίες με παιδιά και εφήβους. Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό, στο ΨΝΑ, καθώς και σε κέντρα ειδικής αγωγής από το 2015 έως και σήμερα.

Νικολούλια Λιάνα, [ Παιδοψυχολόγος, Μ.Sc.]

Η Λιάνα Νικολούλια είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Συνέχισε τις σπουδές της, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο Πανεπιστήμιο Πατρών, με ειδίκευση στη Ψυχική Υγεία Παιδιού και Εφήβου, τις Εξαρτήσεις και τις Νέες Τεχνολογίες. Από τα βασικότερα στάδια της  συνεχούς κατάρτισης της είναι το πρόγραμμα Ψυχολογίας Παιδιού και Εφήβου (Scottish Qualifications Authority) και η εκπαίδευση-πρώτος κύκλος εισαγωγή στις Γνωσιακές Ψυχοθεραπείες (Αιγινήτειο Νοσοκομείο – ΕΠΙΨΥ). Παράλληλα με τις σπουδές της, διεύρυνε τις γνώσεις της μέσω ακαδημαϊκών προγραμμάτων και σεμιναρίων σε τομείς όπως, το Παιδικό Ιχνογράφημα, τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση & Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος και την Ανάπτυξη Βρεφών Και Παιδιών από το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης. Επιπροσθέτως, βασικός πυλώνας στην εκπαίδευση της αποτέλεσε η πολύμηνη συμμετοχή της στο πρόγραμμα Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου στο Τμήμα Ψυχιατρικής Παιδιού & Εφήβου του Σισμανόγλιου Νοσοκομείου. Αναζητώντας πάντα τη συνεχή εξειδίκευση και ανάπτυξη, ειδικεύτηκε στη χορήγηση του ψυχομετρικού εργαλείου WISC-V. Η ίδια έχει εργαστεί σε κέντρο ημέρας παιδιών, όπως επίσης και σε κέντρο ψυχικής και σωματικής υγείας, ενώ έχει υπάρξει εισηγήτρια σεμιναρίων ψυχολογίας και συμβουλευτικής. Τέλος, αποκόμισε σημαντικά εφόδια και από την εθελοντική της δράση στην Πανελλήνια Ένωση Εναλλακτικής Ιατρικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης, σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ, σε Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης σε Παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες και Αυτισμό, όπως επίσης και σε εξειδικευμένο Κέντρο Διάγνωσης και
Αποκατάστασης Ατόμων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος.

Φουρνιώτη Σοφία, [ Σχολική Ψυχολόγος, Μ.Sc.]

H Σοφία Φουρνιώτη είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Derby, της Αγγλίας, με Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος. Συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, της Κύπρου, με ειδίκευση στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία. Έχει εξειδικευτεί στην Ειδική Αγωγή στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Διάγνωση και Θεραπεία Παιδιών μέσα από τη Συστημική οπτική SANE στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία – Λόγω Ψυχής. Έχει εκπαιδευτεί στη χορήγηση και ερμηνεία Προβολικών Τεστ Προσωπικότητας και Παιδικού Ιχνογραφήματος. Για τρία συναπτά έτη άσκησε εθελοντική εργασία στα Γενικά Νοσοκομεία Παίδων Αθηνών «Η Αγ. Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε Μονάδες Φροντίδας Ατόμων με νοσήματα νευροεκφυλιστικής αιτιολογίας, σε Συλλόγους Α.Μ.Ε.Α, σε Μ.Κ.Ο και σε Χώρους Παιδικής Προστασίας.

Λογοθεραπεία

Ξημέρη Αντωνία, [ Λογοθεραπεύτρια ]

Η κα. Αντωνία Ξημέρη γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού. Σπούδασε στο ΑΤΕΙ Πατρών και απέκτησε πτυχίο με βασικό τίτλο σπουδών στην Λογοθεραπεία. Είναι κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος Λογοθεραπευτή από την Νομαρχία Αθηνών και είναι μέλος του συλλόγου Ελλήνων Λογοθεραπευτών. Από το 2015 συνεργάζεται με το Κέντρο Ειδικής Αγωγής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής Έκφραση και Λόγος, παρέχοντας ατομικές συνεδρίες Λογοθεραπείας σε παιδιά. Παράλληλα, δουλεύει ως παράλληλη στήριξη σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές. Η κα. Αντωνία Ξημέρη έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τους δύο πρώτους κύκλους στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Βρίσκεται σε συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση. Έχει εκπαιδευτεί στη μέθοδο Phoneme Touch and say και στη << Βασική Κατάρτιση στο PECS >>. Επιπλέον έχει ειδικευτεί στην « Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση: Διαγνωστική, Θεραπευτική, Συμβουλευτική» , του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ζούλης Φώτης, [ Λογοθεραπευτής ]

Σπούδασε στο τμήμα Λογοθεραπείας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πατρών όπου και αποφοίτησε. Εργάζεται σε ιδιωτικά θεραπευτικά κέντρα της Αττικής, ενώ έχει αποκτήσει εμπειρία σε αρθρωτικές-φωνολογικές διαταραχές και δυσπραξία . Εκπαιδεύτηκε στο σύστημα εναλλακτικής επικοινωνίας για παιδιά με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή
(ΔΑΔ). Το 2017/2019 προσέφερε για ένα χρόνο εθελοντική εργασία στο Ίδρυμα φιλοξενίας ατόμων ΑΜΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΓΑΠΗΣ στην Πάτρα. Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης παρακολουθεί πληθώρα εκπαιδευτικών και εποπτικών σεμιναρίων.

Καψάλη Ευτυχία, [ Λογοθεραπεύτρια ]

Η Ευτυχία Καψάλη είναι Νηπιαγωγός, απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Λογοθεραπεύτρια απόφοιτη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο πανεπιστήμιο South Wales του Ηνωμένου Βασιλείου στο τμήμα της Οργανωσιακής Ψυχολογίας. Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης παρακολουθεί εκπαιδευτικά και εποπτικά σεμινάρια όπως «Αυτισμός: Κατανόηση, Εκπαίδευση και Παρέμβαση» από το Πανεπιστήμιο Πατρών, «Ειδική αγωγή και Εκπαίδευση» του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η επαγγελματική της εμπειρία αφορά την εκπαίδευση παιδιών προσχολικής ηλικίας και η μέχρι τώρα κλινική της εμπειρία περικλείει ιδιωτικά θεραπευτικά κέντρα. Αποκόμισε σημαντικά εφόδια από την εθελοντική της εργασία στο ειδικό σχολείο Ιωαννίνων και στην ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων.

 

Γραμματεία

 

Παρδάλη Βικτώρια,  [North College-BA ABAC London-Νοσηλευτική]

Η Κα Παρδάλη Βικτώρια γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη και είναι μητέρα 2 κοριτσιών. Στην Θεσσαλονίκη ολκλήρωσε και τις σπουδές της, αρχικά στην Νοσηλευτική σχολή του Νοσοκομείου Παπανικολάου, όπου έκανε και την πρακτική της εξάσκηση και στην συνέχεια στο North College, όπου αφού ολοκλήρωσe με επιτυχία τον κύκλο σπουδών της, απέκτησε το πτυχίο, Business Administration of Computing Scientist. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε θέματα διοίκησης και οργάνωσης, καθώς και διαχείρησης οικονομικών. Η εμπειρία της ήδη καταγράφει περισσότερα από 17 έτη επαγγελματικής πορείας σε μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.