Ομάδα Εργοθεραπείας

Οι εξειδικευμένες μας παιδικές ομάδες Εργοθεραπείας είναι σχεδιασμένες για 2-4 παιδιά παρόμοιας ηλικίας. Αυτές  οι συνεδρίες είναι αφιερωμένες στην αντιμετώπιση προκλήσεων που σχετίζονται με τις κινητικές δεξιότητες  και την κοινωνική ένταξη σε διάφορες πτυχές της καθημερινής ζωής ενός παιδιού, όπως το σχολείο και οι εξωτερικές δραστηριότητες.
Με επικεφαλείς  δύο πιστοποιημένους  εργοθεραπευτές , το πρόγραμμά μας έχεις ως κύριο ρόλο το κινητικό  παιχνίδι και εξασφαλίζει ένα ασφαλές και σταθερό περιβάλλον όπου τα παιδιά μπορούν να εξερευνήσουν την ατομικότητά τους, να πειραματιστούν με συμπεριφορές και συναισθήματα καθώς και να αναπτύξουν τον κινητό τους σχεδιασμό . Εξοπλισμένα με θεραπευτικά εργαλεία και υλικά ειδικά προσαρμοσμένα για τις ανάγκες τους, τα παιδιά ενισχύουν την προσωπική τους ανάπτυξη, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν κινητικές αλλά και   κοινωνικές  δεξιότητες.

Οι δομημένες δραστηριότητες και το οργανωμένο παιχνίδι αποτελούν τη βάση της προσέγγισής μας, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να εξασκήσουν βασικές ικανότητες όπως η συνεργασία, η οργάνωση στο χώρο , η αύξηση της προσοχής καθώς και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων του αδρού συντονισμού . Συμμετέχοντας σε αυτές τις δραστηριότητες, τα παιδιά αποκτούν πολύτιμη εμπειρία και αναπτύσσουν μια ισχυρότερη αίσθηση του εαυτού τους, ενώ γίνονται καλύτερα εξοπλισμένα για να ενταχθούν στην κοινωνική δυναμική των ομάδων των συνομηλίκων τους.Με την υποστήριξη και την καθοδήγηση των έμπειρων εργοθεραπευτών μας, τα παιδιά που συμμετέχουν στις ομάδες μας ξεκινούν ένα ταξίδι αυτο-ανακάλυψης και ανάπτυξης των δεξιοτήτων τους.

Ποια παιδιά θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ομαδικό πρόγραμμα:

  • Παιδιά με έντονες  και προκλητικές συμπεριφορές
  • Παιδιά συνεσταλμένα , με χαμηλή εικόνα εαυτού
  • Παιδιά με έντονη κινητικότητα και διάσπαση προσοχής
  • Παιδιά με δυσπραξία και δυσκολία  στον αμφίπλευρο και στον αδρό συντονισμό
  • Παιδιά που δυσκολεύονται να ακολουθήσουν τους κανόνες του παιχνιδιού.

Στόχος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε παιδί να ξεπεράσει τα εμπόδια, να δημιουργήσει ουσιαστικές συνδέσεις και να ευδοκιμήσει στις προκλήσεις της καθημερινότητας , οδηγώντας τελικά στη βελτίωση των κινητικών του δεξιοτήτων   και στη κοινωνική ένταξη.

Γίνετε μέλος των  ομάδων μας   σήμερα και δώστε στο παιδί σας τη βάση για επιτυχία στις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, τόσο τώρα όσο και στο μέλλον.

Επικοινωνία

210-2849674

info@ekfrasikailogos.gr